2016. május 25., szerda

A pénztudatosság 5 kulcsterülete



Bizonyára kiváncsi vagy arra az öt alapterületre, amelynek érdemben való ismerete és elsajátítása szükséges az egészséges, jól működő pénzügyi rendszerhez, azért, hogy a pénzzel szabadon tudj bánni, és arra költs, amire szeretnél.

Ezt örömmel megmutatom! 

A hatékony pénzügyi rendszer 5 kulcsterülete a következő: Megbékélés

  • Határok
  • Tettek
  • Felhatalmazás
  • Szemléletmód



Nézzük mi van ezek mögött!

Megbékélés:


Észrevettem, hogy a klienseim gyakran nem értik, miért van szükség a megbékélésre, hiszen senki nem bántotta őket. A megbékélés vagy megbocsátás nem egy másik személyre, hanem önmagunkra irányul, hiszen tudatalatt valami visszatart a kívánt céltól.

A megbocsátás mozzanatával tudjuk magunkat felszabadítani az akadályozó hiedelmek alól, amik nem engedik, hogy áttörjünk egy pénzügyi plafonon és lényegesen több bevételt generáljunk. Tehát bármit is tapasztaltunk a pénzzel, vagy bármi mással kapcsolatban, itt az ideje elengedni, felszabadítani magunkat, hogy meginduljon az áramlás.


Határok:

Teljesen természtes, hogy családunk, barátaink, ügyfeleink fontosak számunkra, azonban ha saját magunkat háttérbe szorítjuk,  az  negatívan hat minden kapcsolatunkra, így a pénzzel való érzéseinkre is. Ha azt érezzük, hogy a pénz csak valahogy „történik” és mi csak követjük az eseményeket , akkor valószínű, hogy az alacsony önértékelés és a saját határok megtartásától való félelem áll a háttérben.
Épp ezért ha  az önbizalmat apró lépésekkel tudatosan építjük magunkban, akkor bátran,  szükségleteinket szem előtt tartva pozitívan állunk minden pénzt érintő kérdéshez.

Tettek:   

A tetteinket gyakran a tudatalittaban rejlő hiedelmek irányítják, amik szokásokká is alakulhatnak. De nem mindegy, hogy ezek a szokások tudatosak és ezáltal mi tudjuk irányítani a pénz bejövő és kimenő áramlását. Vagy csak követjük a számlák fizetését, a hitelek törlesztését és közben aggódunk, hogy elég legyen a pénz mindenre.
Egy jól kialakított, könnyen követhető pénzkezelési rendszerrel a pénzügyeink átláthatóvá válnak, így fellélegezhetünk a napi nyomás alól és olyan pénzügyi szokásokat alakíthatunk ki, amik támogatják céljaink elérését. Igen, akár a hitelek gyorsabb rendezését is.

Felhatalmazás, az erő uralása: 

Ebben az országban sajnos hosszú éveken keresztül azt hittük, hogy majd más gondoskodik rólunk. Ezzel pedig kiadjuk az erőnket a kezünkből, ami azt eredményezi, hogy beérjük sokkal kevesebbel,  mint az értékünk. Vállalkozók esetében ez alulárazásban nyilvánulhat meg. Amikor megengedjük magunknak, hogy a saját értékeinknek megfelelően bánjunk a pénzzel, akkor bevételünk ugrásszerűen növekedni  tud, miközben másokat is örömmel bátorítunk önmaguk pénztudatosságára.

Szemlélet: 

A pénzről kialakított szemlélet mindenre, az egész életünkre és tetteinkre kihat, épp ezért fontos tudatosítani hogyan is állunk a pénzhez, és anyagiakhoz. Ha felfedezzük kicsiny kis morzsáját annak, hogy a pénzzel kapcsolatosan aggódunk, vagy bizonytalanok vagyunk érdemes megvizsgálni, hogy honnan is ered ez az érzés vagy hiedelem. Majd villám gyorsasággal alakítsuk át pozitív, előremutató szemléletté, ami támogat a gyarapodásban. A potitív szemlélet kialakításhoz érdemes naponta néhány sort ismert motivációs könyvekből olvasni pl Napoleon Hilltől.


Ezekhez a témákhoz kapcsolódóan részletesen fogok a következő hírlevelekben további ötleteket adni. 


Addig is jelentkezz az ajándék 30 perces Pénz Áttörés Konzultációra, hiszen már egy rövid beszélgetés során is fontos meglátásokra tehetsz szert, ami továbblendít a pénzügyeid megoldásában. Foglad le az ajándék konzultációt most!

https://booked4.us/perneczky_andrea/Calendar/Calendar/1/9e83efde-6a52-43d1-b0f1-0cd4f60b9ee8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése